HTML

keep rockin'

napról - napra próbálom megörökíteni, és a saját megvilágosodásom elé tárni, milyenek az itt élő emberek, és milyen is az élet a világnak ezen a felén

Friss topikok

  • momoncs: jó kis írás, ne hagyd abba! :) (2010.11.20. 02:26) Isten és a zene
  • freeeyes: Köszönöm a kommented, megtisztelő, hogy elolvastál. (2009.03.09. 21:58) szóval, vigyázzatok!

Linkblog

haladéktalanul rá kell jönnöm, mi az élet igazi értelme

2008.11.24. 20:33 Vi Csu

Isten, a szex, a házasság és én

Címkék: isten aházasság napló

Városi fények imbolyogtak a szemem előtt, hazafelé a buszban ülve. A fagykarmú hideg szél valamit csendesedett a sötétség beálltával. A sarkon túl, amerre lakom egy kocsma nyitott ajtaja mellett mentem el. Kutyafasza kemény legények magyarázkodtak a feleségüknek a kocsma előtt telefonálva. Sárga függöny, savanyú füst, és koszos csempepadló. Nem tudom, mit élveznek benne. Miért nem mennek haza, ha egyszer van saját lakásuk, és még egy asszony is várja őket. Mégha egy dübörgő léptű pulyka is az. Talán nem ők akartak családot, dolgozni a házra, és most a kocsmába menekülnek, a szájukat büdösítik, az agyukat ködösítik. Hiába, azoknak az embereknek, akik nem akarnak, vagy nem jut idejük elgondolkodni a világ és a saját létezésükön, mindig is fontosabb marad a mások véleménye, mint maga a való élet. Az apjuk is ezt látta az apjától, hát miért tennének másként, elveszik az első "varrodás Mariskát", de ahhoz már nem elég tökösek, hogy akkor ki is tartsanak mellette. Én, egy városi senkiházi, úgy látom a házasság sokkal, de sokkal komolyabb dolog, mint ahogyan azt az emberek gondolják és teszik. Azt nem értem, hogy akkor miért vagánykodnak vele az elején, miért ez a lényeg? Házalók vallásos füzetébe illően szép dolog az életen át tartó hűség, de egészségtelen. Minden ember vágyik egy bizonyos idő után egy új szerető érintésére. Ezt elfojtani magunkban teljes képtelenség. Sok ugyan a megbeszélten nyitott házasság, de a látszatra akkor is adni kell. Várat még magára úgy vélem egy másik fajta szexuális forradalom, a szexualitás magasabb nézőpontról való szemlélete, egy felszabadultabb, a társadalmi elvárásokhoz és konvenciókhoz már egyáltalán nem kötődő, új szexuális kúltúrával. Csak még én megéljem! 

Megjött az eu-s adókártyám! Isten egy maréknyi ember-boldogsággal a kezében vár rám az út végén, ott a Nap birodalmában. Ha egy kicsit is kilátszik a kék ég a felhők közül, vagy ha csak meglátok egy kőkorsóba ültetett virágot, olyankor mindig ő üzen nekem. Modern, független prófétája leszek én, aki az irodalom nyelvén szól. Ennyivel tartozom, úgy érzem.

U.I.: Félreértés ne essék, Isten nyílvánvalóan pszihikai jelenség. Nem fizikai tény.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mostvan.blog.hu/api/trackback/id/tr82786635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása