HTML

keep rockin'

napról - napra próbálom megörökíteni, és a saját megvilágosodásom elé tárni, milyenek az itt élő emberek, és milyen is az élet a világnak ezen a felén

Friss topikok

  • momoncs: jó kis írás, ne hagyd abba! :) (2010.11.20. 02:26) Isten és a zene
  • freeeyes: Köszönöm a kommented, megtisztelő, hogy elolvastál. (2009.03.09. 21:58) szóval, vigyázzatok!

Linkblog

haladéktalanul rá kell jönnöm, mi az élet igazi értelme

2008.09.27. 23:27 Vi Csu

karib kaja

Címkék: karibkaja recept főzés napló

 

Kevés hagymát apróra vágunk, és olíva olajon megfuttatjuk, majd kókusztejet, vagy kókuszkrémet adunk hozzá. Ez után vágott pálmacukrot és a négy-öt szeletelt banánt, végül friss koriandert és curryt. Ezt összefőzzük.

A tőkehal szeleteit csak úgy natúr, leheletnyi borssal és sóval lehintve kell megsütni. Olajban, vagy vajban. Igyekeznünk kell a zaftját, s vele a zamatát is megőrizni a hal húsának, amit túlsütéssel könnyen szárazzá tehetünk. Sütés közben locsoljuk meg a tőkehalat zöld citrom levével, s így íze a tenger illatait idézi majd fel bennünk. Legyenek átsülve mindkét oldalukon. 

Az így elkészkűlt ételt friss koriander levélkékkel díszítve tálaljuk. Ahhoz, hogy a curry, a banán és a hal ne üsse egymást, fontos, hogy a hal natur legyen!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mostvan.blog.hu/api/trackback/id/tr85685134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása