HTML

keep rockin'

napról - napra próbálom megörökíteni, és a saját megvilágosodásom elé tárni, milyenek az itt élő emberek, és milyen is az élet a világnak ezen a felén

Friss topikok

  • momoncs: jó kis írás, ne hagyd abba! :) (2010.11.20. 02:26) Isten és a zene
  • freeeyes: Köszönöm a kommented, megtisztelő, hogy elolvastál. (2009.03.09. 21:58) szóval, vigyázzatok!

Linkblog

haladéktalanul rá kell jönnöm, mi az élet igazi értelme

2009.07.08. 09:44 Vi Csu

A lóféreg

A nap kápráztatón sütött a hangulatos kis olasz étterem teraszára. Az utcák látványa bágyasztó nyári nyugalmat árasztott, s ezt csak a madarak csivitelése és a gyengécske szellő rövid fuvallatai tették mozgalmasabbá olykor, megrezegtetve az étterem bejárata előtti növények leveleit. Senki sem gondolta volna, hogy kissé távolabb valami az életéért küzd.

A gonosz galambok addig üldözték a lóférget, amig az leesett, vagy levetette magát a tetőről. A menekülő állat a kitekerhető napernyőre esett, és azon lecsúszdázva a vendégek asztalára zuttyant némi mohával együtt - a tetőről ránthatta magával -, amiből egy darab a vendég sörébe is plottyant. A lótetű - hivatalos nevén lóféreg, aki egyébként közeli komája a tücsöknek -, egy pillanatra kábán mozdulatlan maradt az asztalon a több emeletnyi zuhanástól, s az asztalnál ülők pedig ugyanebben a pillanatban egy emberként hátra hőköltek az ott termett jókora barna rovar láttán. A galambok ide már nem követték, s a vendégek közül is eszébe jutott valakinek felnézni. Ekkor látta meg a tető pereméről lefelé tekintgető galambokat. A lóféreg viszont hamar magához tért, és gyors mozgásával már menekült is tovább. Ezúttal azonban már az emberek elől, akik jellemzően nem üldözni kezdték - hogy jól belakjanak belőle -, hanem viszolygásuknak hangot adva felugráltak az asztaltól. Ekkor ért oda a felszolgáló. 

Mindenkit nyugalomra intett, és magatartásával ezt sugallta is. Azonnal hátra fordult, és bekiálltott a konyhára. A szakácsfiú is felfigyelt a kettes asztalnál támadt nyugtalanságra, s kezét konyharuhájába törölgetve, kíváncsian állt ott. Neki kellett megfognia a sarokba szorult kis állatot. Gyengéden szalvétába fogta és a terasz lépcsőjén lesietve a korlát melletti szikla kertbe dobta. Nyomban be is ásta magát ösztöneitől hajtva, amint a földet megérezte. Megmenekült.

Az asztalt letörölték, a sört kicserélték. Majd a pincér még jobban kitekerte a csíkos ponyvát, a tető tapasztalhatóan nagyszámú állatállományára gondolva.

Ezt mindenképp elmesélik otthon - gondolta a négy vendég az utcára kilépve -, de a kék ég és a tejszínhab felhők látványa hamar feledtette velük a történteket.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mostvan.blog.hu/api/trackback/id/tr71233699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása